top of page
Keresés

Csütörtök, péntek és szombat


Csütörtökön szintén a számfogalom kialakításával foglalkoztunk. Különböző hasznos praktikákat ismertünk meg, amelyek segítenek a 2. osztályos anyag átadásában.

A kiindulás itt is ugyanaz kell, hogy legyen, hogy a gyerekeknek a valóságból vett tapasztalatok alapján adjuk át az ismeretanyagot.

Százas számkörben is konkrét tapasztalatai legyenek a gyerekeknek a számokról mérőszám és darabszám értelemben: gyűjtések, meg-és leszámolások, meg-és kimérések.

Az oktató biztat minket minden alkalommal arra, hogy ne féljünk teljesen egyszerű dolgokkal bemutatni nekik a különböző változásokat. Érdemes befőttes üvegeket, átlátszó dobozokat, ételeseket tartani a termekben, hiszen így mindig látjuk, hogy melyik eszköz hol van. A gyerekek pedig egy idő után megtanulják, hogy honnan is pótolhatják a saját készleteiket.


Ezután a műveletek világába léptünk. Részletekbe menően foglalkoztunk a hozzáadás-elvétellel, a halmazos értelmezéssel, az összehasonlításokkal, és a különbségek megfigyeltetésével. Továbbra is mindennek az alapja az, hogy a valóságból vett példákkal közelítsük meg az új témaköröket. Érdemes eljátszani a gyerekekkel, érdemes kivinni őket a folyosóra, a szabadba. Játékos feladatokat, játékokat minden témakörben ismertetett az oktató.









Annyi új dolgot hallottam és ismertem meg, hogy nehéz összeszedni a gondolataimat.

A képzés intenzív, rengeteg ismerettel, tanáccsal, feladattípussal és persze játékkal bővült a módszertani eszköztáram.

Szoktunk is nevetni azon, hogy nekünk sokkal nehezebb megérteni a játékokat, mint a gyerekeknek. Az egész hét nagyon jó hangulatban telt el.



A délutánokat továbbra is az óvárosban, illetve a Mulini beachen töltöttük. Csütörtökön felsétáltunk a Szent Eufémia székesegyház tornyába. Ha bárki arra jár, mindenképp menjen fel, lenyűgöző onnan a kilátás. Kicsit félelmetes és szűk a hely, de mindenképpen megérti a látvány.

Szombaton hajókáztunk a Limski öbölben, Vsar szigetén kötöttünk ki. A kirándulás a kurzus részeként szervezték nekünk. Vsar szigetén volt időnk egy rövid körbenézésre, majd visszaindulás után a tengeren is töltöttünk egy kis időt. A bátrabbak úsztak egyet, és a hajón kaptunk ízletes ebédet.












17 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page