top of page
Keresés

Utolsó napok...



Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan elment ez a két hét....igaz, nem pihenéssel töltöttük a napokat, mert ha nem az iskolában ültünk, akkor sétával, kirándulással töltöttük a napokat.


Az utolsó napokban is sűrűn jegyzeteltünk. Befejeztük a szorzás, osztás, bennfoglalás témakört, ezekhez kapcsolódóan még több játékot ismertünk meg.

Utána a szöveges feladatokra tértünk át. Megfigyeltük, hogy mely szöveges feladat típusok a hibásak, mire figyeljünk akkor, ha mi magunk készítjük el a szöveges feladatokat.

Ezek után következett a geometria témaköre. A geometriával ez a módszer nem külön témakörként foglalkozik, hanem bele van építve más-más témakörökbe. Mint minden eddigi beszélt tárgykörben, itt is rengeteg eszközt lehet használni. Sok játékos feladattal, játékkal ismerkedtünk meg.


A két hét alatt nagyon sok mindent tanultam. A sok sok tipp, praktika, tanács nem csak matematika tanítása során használható. Ezek nekem különösen fontosak, hiszen nem vagyok régóta a szakmában, és ezek nagy részét nem tanítják az egyetemen.


Nagyon furcsa volt hazajönni, az ember könnyen megszokja, hogy bármerre megy, hallja a sirályokat, érzi a tenger felől áradó sós levegőt.

A csoportunk is nagyon jó volt! Mindig jó volt a hangulat, gyermeki lelkesedéssel estünk neki a tanult játékoknak, mindenkinek volt egy-egy kedves szava a másikhoz. Remélem, jövőre lesz lehetőségem újra elmenni ide, részt venni a 3-4. osztáylos továbbképzésen.












17 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page